Кригла Пиво

Ѕид од пивски капачиња

Ѕид од пивски капачиња

Компанијата Keg Works решила ѕидот во нивните канцеларии да го направи мало уметничко дело.  Размислувајќи како да го украсат празниот ѕид, дошле на идејата со пивските капачиња. Со помош на нивните колеги, пријатели и потрошувачи вкупно употребиле околу 60.000 пивски капачиња кои стојат на ѕидот со помош на магнети во магнетни фолии.

Им биле потребни 2 месеци за да го прекријат целиот ѕид со капачињата од пиво кои почнале да им пристигнуваат од сите страни. Погледнете го видеото од 2 минути каде е прикажан целиот процес од почеток до крај. Инспиративно!

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар