Кригла Пиво

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Jarosov е една од постарите пиварници во Чешка која што била затворена поради финансиски проблеми на почетокот од новиот милениум. Иако сигурно има доста занимлива историја, овде повеќе нè интересира новиот визуелен идентитет кој што е направен со рестартирањето на пиварницата и фокусирањето на craft пива во оваа 2016 година.

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Целиот концепт за визуелниот идентитет е на агенцијата Little Greta која што победи на натпреварот (pitch) за дизајн. Инспирацијата е добиена од локалната култура, архитектура, обичаите и прекрасната природа. Главниот мотив на етикетата е петел кој што го симболизира повторното враќање во живот на пиварницата.

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Извор: Littlegreta.co.uk

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар