Кригла Пиво

Уметник слика со пиво и се бори за заштита на животните

Уметник слика со пиво и се бори за заштита на животните

Уметникот Ron Pomeroy во своите цртежи користи пиво наместо вода при правењето на своите уметнички дела. Рон вели дека започнал да го користи пивото „бидејќи е повкусно од водата“ и бидејќи сака да експериментира. Тој ја користи уметноста за да наслика убави и загрозени животински видови и да собере пари за нивна заштита. Освен загрозени видови, овој уметник слика и вообичаени животни во забавни и смешни форми какви што може да ги забележите на сликите.

Процент од парите кои ги добива со продажбата на печатените дела од неговите слики на веб страната Beer Colors тој ги донира на непрофитните организации за заштита на животните.

Цртеж со пиво

Цртеж со пиво

Цртеж со пиво

Цртеж со пиво

Цртеж со пиво

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар