Кригла Пиво

Heineken

Топ 10 пива на Facebook

Топ 10 пива на Facebook

Во пресрет на ирскиот празник „Свети Патрик“, Social Media Today реши да направи еден осврт на најпопуларните 10 пива што се присутни на Facebook. Анализата е правена врз основа на бројките што се достапни од Track Social, кои се занимаваат со аналитика на брендовите на најпопуларните социјални мрежи. Со мала анализа заклучивме дека во податоците [...]

March 14, 2012 Оливер Новески е-Кригла 1

Хајнекен креира ноќен клуб од иднината

Хајнекен креира ноќен клуб од иднината

Дизајнот и иновацијата секогаш биле клучен фактор што го движеле развојот на Heineken брендот. Препознатливи се по десетици креативни реклами, герила маркетинг, дизајн на пакувања или фејсбук апликации за сега да креираат футуристички дизајн за ноќен клуб. Вкупно 19 дизајнери се вклучени во проектот наречен „Heineken Open Design Explorations Edition 1: The Club“ кој вклучува [...]

March 2, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Heineken: забава со QR кодови

Heineken: забава со QR кодови

Музичките фестивали, како место за забава се одлична прилика да сретнете и да запознаете нови луѓе кои потоа можат да ви станат пријатели или нешто повеќе од тоа. Бидејќи често пристапувањето и започнувањето разговор со некого знае да биде проблематично, Хајнекен се погрижиле да смислат креативен начин за „кршење на мразот“ со персонализирани QR кодови. [...]

January 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0