Кригла Пиво

Bud Light

Bud Light: Пријатели

Bud Light: Пријатели

Веќе некое време немаме споделено добра пивска реклама, но молкот вреди да го прекинеме со новата реклама на Bud Light која што ги слави сите вистински пријателства. [...]

January 29, 2017 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Bud Light: Пинг-понг со Шварценегер

Bud Light: Пинг-понг со Шварценегер

Не сме нешто импресионирани со годинешните реклами за Super Bowl натпреварот, па како нешто интересно останува да го издвоиме појавувањето на Арнолд Шварценегер во рекламата за Bud Light каде игра пинг-понг со главниот херој кој „случајно“ е избран да има неверојатна вечер. На крајот Шварценегер ќе го изгуби поенот односно натпреварот и во тој момент [...]

February 3, 2014 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Џастин Тимберлејк во реклама за Bud Light Platinum

Џастин Тимберлејк во реклама за Bud Light Platinum

Типична американска реклама. Стави позната музичка ѕвезда, закупи доволно медиумски простор и очекувај дека рекламата ќе биде успешна. Од наш аспект, ништо особено. [...]

February 17, 2013 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Рекламите на Bud Light за Super Bowl 2013

Рекламите на Bud Light за Super Bowl 2013

Двете реклами на Bud Light за годинешниот Super Bowl натпревар се за чиста десетка. Веднаш им станавме фанови. Нема што повеќе да пишуваме, погледнете ги самите. [...]

February 6, 2013 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Топ 10 пива на Facebook

Топ 10 пива на Facebook

Во пресрет на ирскиот празник „Свети Патрик“, Social Media Today реши да направи еден осврт на најпопуларните 10 пива што се присутни на Facebook. Анализата е правена врз основа на бројките што се достапни од Track Social, кои се занимаваат со аналитика на брендовите на најпопуларните социјални мрежи. Со мала анализа заклучивме дека во податоците [...]

March 14, 2012 Оливер Новески е-Кригла 1

Budweiser и Bud Light на Super Bowl 2012

Budweiser и Bud Light на Super Bowl 2012

Американскиот производител на пиво Anheuser-Busch е долгогодишен спонзор на Super Bowl натпреварот, а оваа година се претстави со 2 реклами за нивниот бренд Budweiser и 3 реклами за Bud Light. Во споредба со претходните години не поминаа баш најдобро со само една реклама која го сврте вниманието на јавноста. Weego рекламата за Bud Light e [...]

February 8, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Во овај период од годината секогаш се прават најразлични листи со најдобри, најлоши или најчудни работи за годината што изминала. Рекламите за пиво секогаш привлекувале посебно внимание, па така и оваа година бевме сведоци на голем број креативни маркетинг кампањи. Од сите реклами се обидовме да ги издвоиме оние што ни оставија впечаток низ целата [...]

January 5, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0