Кригла Пиво

Шкотска

Чудовиште од дизајн во минималистичка форма – Loch Ness Brewery

Чудовиште од дизајн во минималистичка форма – Loch Ness Brewery

Веќе може да претпоставите дека Loch Ness пиварницата е лоцирана во близина на истоименото езеро во Шкотска каде според верувањата живее познатото водно чудовиште Nessie. Задачата на специјализираната маркетинг агенција за craft пива Thirst не била воопшто лесна, да создадат дизајни и визуелен идентитет кој треба да го отсликува чудовиштето од Лох Нес меѓутоа во конотација [...]

April 23, 2016 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Дознајте ги рецептите од сите пива на BrewDog

Дознајте ги рецептите од сите пива на BrewDog

Доколку некогаш сте се заинтересирале за правење на домашно пиво, сега ќе имате уште еден извор на информации од каде што ќе можете да учите: DIY DOG. BrewDog, една од најпознатите алтернативни пивари која што се наоѓа во Шкотска одлучи да ги обзнани рецептите од сите нивни пива и со тоа да им даде можност [...]

February 29, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Новото најсилно пиво во светот – Snake Venom

Новото најсилно пиво во светот – Snake Venom

Шкотската пиварница „Brewmeister Brewery“ која што е лоцирана во близина на Aberdeen и е водена од John MacKenziе и Lewis Shand по втор пат едноподруго го сруши рекордот на најсилно пиво во светот. Тие денеска соопштија дека го произвеле „Snake Venom“ кое содржи дури 67,5% алкохол. Со тоа го срушија сопствениот рекорд од пред 1 [...]

October 24, 2013 Кригла Пиво Кригла Пиво Comments Off on Новото најсилно пиво во светот – Snake Venom

Произведено најсилното пиво во светот – Armageddon

Произведено најсилното пиво во светот – Armageddon

Шкотската пиварница „Brewmeister Brewery“ го произведе најсилното пиво во светот Armageddon кое содржи дури 65% алкохол. Пиварницата која што е лоцирана во близина на Aberdeen и е водена од John MacKenziе и Lewis Shand, започнала со работа оваа година, додека првите пива се произведени во јуни. Пивото за прв пат ќе биде промовирано на 3-ти [...]

October 24, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 1