Кригла Пиво

Чешка

Локали со најскапо пиво во Прага

Локали со најскапо пиво во Прага

Прага е еден од најважните пивски градови и сигурно нема љубител на пиво што не би сакал да го посети. Honest Prague Guide е проект кој има за цел да ги информира странските туристи на замките кои што може да им ги направи локалното население, односно поединци кои што се обидуваат да извлечат што повеќе пари од [...]

February 23, 2017 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Фестивал на пивото во Чешка 2016

Фестивал на пивото во Чешка 2016

Чешкиот фестивал на пивото оваа година ќе се одржува од 12-ти до 28-ми мај на површина од 4000 m2 на „Letenska plan“ во главниот град Прага. Влезницата за сите 17 денови е 100 CZK (круни) односно 3.7 евра. Oва е најпознатиот и најголемиот пиво фестивал во Чешка кој традиционално се одржува секоја година во земјата каде [...]

May 4, 2016 Кригла Пиво Кригла Фестивали 0

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Визуелниот идентитет на пиварницата Jarosov од Чешка

Jarosov е една од постарите пиварници во Чешка која што била затворена поради финансиски проблеми на почетокот од новиот милениум. Иако сигурно има доста занимлива историја, овде повеќе нè интересира новиот визуелен идентитет кој што е направен со рестартирањето на пиварницата и фокусирањето на craft пива во оваа 2016 година. Целиот концепт за визуелниот идентитет [...]

April 18, 2016 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Чешко пиво кое содржи вистинско злато

Чешко пиво кое содржи вистинско злато

Пиварница од чешкиот град Острава произведе светликав пијалок кој содржи 0.018 грама злато во секое шише (појаснување, се работи за злато за јадење). Пивото е наречено „Ре“ по египетскиот бог на сонцето, се полни во шишиња за шампањ и нема да може да се купи во слободна продажба туку само по нарачка. 18 месеци било [...]

July 8, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Чешки фестивал на пивото – Прага 2012

Чешки фестивал на пивото – Прага 2012

Вчера започна 5-тотo издание на пивскиот фестивал во Прага, главниот град на Чешка. На фестивалот кој ќе трае до 2-ри Јуни, ќе можат да се пробаат повеќе од 70 брендови на чешки пива со најдобар квалитет. Околу 200 момчиња и девојчиња што ќе послужуваат пиво ќе бидат облечени во традиционални фолк костуми. Секој ден ќе [...]

May 18, 2012 Кригла Пиво Кригла Фестивали 0

Budweiser Budvar: за чешките девојки не ви треба алкохол

Budweiser Budvar: за чешките девојки не ви треба алкохол

Budweiser Budvar произведува безалкохолно пиво уште од 1992 година во стаклени шишиња, а од пред 3-4 месеци пивото е достапно и во лименки. Со цел поголемо промовирање на своето чешко пиво тие во 2011 година објавија 2 принт реклами во машкиот магазин Maxim со порака: „Кога просечната девојка во Чешка изгледа вака, на кого по [...]

January 14, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0