Кригла Пиво

Хајнекен

Хајнекен го најавува новиот Џејмс Бонд

Хајнекен го најавува новиот Џејмс Бонд

Еден ден порано од очекуваното, Хајнекен ја пушти рекламата со која го најавува новиот Џејмс Бонд филм „Skyfall“. Во главната улога на „Crack the Case“ е актерот Daniel Craig односно Џејмс Бонд со неговата девојка Severine. Како дополнување на рекламата ја имаме и Фејсбук апликацијата со која секој може да се почувствува како специјален агент помогнувајќи и [...]

September 20, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Heineken: The Switch

Heineken: The Switch

„The Switch“ е новиот рекламен спот на Heineken како дел од пошироката маркетинг кампања насловена „Open Your World“. Рекламата прикажува како пиењето на одлично пиво може да ја промени целата околина околу вас. Во рекламниот спот, тројца момци облечени во формална облека влегуваат во темен и празен бар. Додека шанкерот им точи Хајнекен, околината почнува [...]

July 6, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Магијата на Хајнекен

Магијата на Хајнекен

Триминутна сцена од документарниот филм „Магијата на Хајнекен“ која ни прикажува дел од процесот на создавање, чистење, полнење и пакување на шишињата со Хајнекен пиво. Во видеото ќе можете да видете и како се отфрлаат оние шишиња кои не ги задоволуваат високите критериуми на Хајнекен групацијата. Режисер на „The Magic of Heineken“ е Michael Warren, [...]

May 29, 2012 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Heineken: Научете да послужувате пиво

Heineken: Научете да послужувате пиво

Подолу е принт рекламата направена од Хајнекен Италија за нивниот тренинг курс како се послужува пиво. Сопствениците односно вработените во пабовите и кафулињата ќе можат да се запознаат со техниките на точење на пивото и како најдобро да се послужуваат гостите. Во рекламата пивото е направено во форма на книга во склоп со нивниот слоган [...]

April 27, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Heineken: Ноќен клуб од иднината [фото галерија]

Heineken: Ноќен клуб од иднината [фото галерија]

Претходно во март пишувавме за концептот на Хајнекен за дизајнирање на футуристички ноќен клуб, а финалните резултати беа претставени пред 2 дена на неделата на дизајн во Милано, Италија. Во проектирањето на ноќниот клуб од иднината учествуваа 19 дизајнери и стотина љубители и чести посетители на популарните ноќни клубови во светот. Како би изгледал ноќниот [...]

April 19, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Топ 10 пива на Facebook

Топ 10 пива на Facebook

Во пресрет на ирскиот празник „Свети Патрик“, Social Media Today реши да направи еден осврт на најпопуларните 10 пива што се присутни на Facebook. Анализата е правена врз основа на бројките што се достапни од Track Social, кои се занимаваат со аналитика на брендовите на најпопуларните социјални мрежи. Со мала анализа заклучивме дека во податоците [...]

March 14, 2012 Оливер Новески е-Кригла 1

Хајнекен креира ноќен клуб од иднината

Хајнекен креира ноќен клуб од иднината

Дизајнот и иновацијата секогаш биле клучен фактор што го движеле развојот на Heineken брендот. Препознатливи се по десетици креативни реклами, герила маркетинг, дизајн на пакувања или фејсбук апликации за сега да креираат футуристички дизајн за ноќен клуб. Вкупно 19 дизајнери се вклучени во проектот наречен „Heineken Open Design Explorations Edition 1: The Club“ кој вклучува [...]

March 2, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Поканете ја вашата симпатија на состанок со Heineken Serenade

Поканете ја вашата симпатија на состанок со Heineken Serenade

За иновативноста и креативните рекламни кампањи на Heineken е пишувано многу пати досега, а тие секогаш знаат да изненадат со нешто ново и оригинално. Последно од нивните работилници е забавната и интерактивна фејсбук апликација Heineken Serenade со која можете да и испратите персонализирана серенада на личноста која ви се допаѓа и да ја поканите на состанок. [...]

February 5, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Heineken: забава со QR кодови

Heineken: забава со QR кодови

Музичките фестивали, како место за забава се одлична прилика да сретнете и да запознаете нови луѓе кои потоа можат да ви станат пријатели или нешто повеќе од тоа. Бидејќи често пристапувањето и започнувањето разговор со некого знае да биде проблематично, Хајнекен се погрижиле да смислат креативен начин за „кршење на мразот“ со персонализирани QR кодови. [...]

January 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Во овај период од годината секогаш се прават најразлични листи со најдобри, најлоши или најчудни работи за годината што изминала. Рекламите за пиво секогаш привлекувале посебно внимание, па така и оваа година бевме сведоци на голем број креативни маркетинг кампањи. Од сите реклами се обидовме да ги издвоиме оние што ни оставија впечаток низ целата [...]

January 5, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0