Кригла Пиво

Темно пиво

Зајечарско црно пиво со празнични дизајни

Зајечарско црно пиво со празнични дизајни

Интересна амбалажа во лимитирана серија по повод престојните новогодишни празници денеска во Србија претстави Зајечарско црно пиво. Ограничената серија се состои од 6 различни мотиви и пораки со кои што потрошувачите ќе можат да ги споделат моментите на радост, среќа и веселба со својата фамилија и со пријателите за време на празниците. Извор: Advertiser-srbija.com [...]

November 7, 2016 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Митови за темните пива

Митови за темните пива

Мит 1: Сите темни пива се со побогат и потежок вкус Мит 2: Темните пива имаат повеќе калории Мит 3: Сите темни пива имаат повисок процент на алкохол Погледнете го видеото за да слушнете зошто овие тврдења за темните пива не се точни. [...]

October 3, 2015 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

IKEA со свое брендирано темно пиво

IKEA со свое брендирано темно пиво

Познатиот шведски производител и продавач на мебел IKEA создаде и пушти во продажба свое пиво. Öl Mörk Lager е темно лагер пиво кое содржи 4,7% алкохол, има убав вкус на слад и засега се продава само во В.Британија во шишиња од 0,33л. Цената на едно шише е 1.75 фунти. Иако пивото се продава веќе неколку [...]

July 19, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Македонско премиум темно пиво? [Анкета]

Македонско премиум темно пиво? [Анкета]

Македонско темно пиво е долгогодишна и сè уште неостварена желба на вљубениците во овај пијалак од нашата земја. Само доколку се прошета до соседните Србија или Бугарија ќе се забележи дека скоро секое пиво освен светло го има и во темна варијанта. Засега нема најави за производство на темно пиво во Македонија, но сега имате [...]

March 8, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0