Кригла Пиво

Скопска Пивара

Испитување на мислење за Лашко пиво

Испитување на мислење за Лашко пиво

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за досегашните спроведени активности на Лашко пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобро разбирање на перцепцијата и потребите на потрошувачите на Лашко пиво: Loading… [...]

June 8, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 2

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за навиките за пиење и перцепцијата на точеното пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 5 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобрување на маркетинг активностите и понудата: Loading… [...]

February 2, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Скопско: Едно е Скопско!

Скопско: Едно е Скопско!

„Постои група мажи во градот, незадоволни од секојдневната просечност, кои се стремат кон повеќе, кон подобро! Дали си и ти еден од нив?“ Погледнете ја новата видео реклама на Скопско како дел од кампањата „Едно е Скопско“. [...]

September 4, 2013 Кригла Пиво Uncategorized 0

Скопско пиво со 4 златни медали на „Monde selection“

Скопско пиво со 4 златни медали на „Monde selection“

Скопско пиво e годинешен добитник на 4 златни медали од Институтот за селекција на квалитет „Monde selection“, една од најрепрезентативните организации за проверка на квалитетот на пијалоците и прехранбените производи во светот, признаена од Европската Унија. Високата награда за квалитет Скопско ја доби во конкуренција од над 3.000 производи од 80 земји ширум светот. Во [...]

June 9, 2013 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Скопско Radler во ново пакување

Скопско Radler во ново пакување

Со доаѓањето на пролетта и сезоната на пивата со лимон, Скопско реши да го промени изгледот на своето Радлер пиво со нова, модерна амбалажа со ring pull капаче. Двојно освежување во ново пакување. Како ви се допаѓа? [...]

April 15, 2013 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Скопско со редизајн на амбалажата од 0,33л.

Скопско со редизајн на амбалажата од 0,33л.

Скопско го претстави новиот, подобрен изглед на стаклената амбалажа од 0,33 литри. Ова е пивото што најчесто се служи во кафулињата и дискотеките и заради тоа е доста популарно пакување помеѓу помладите љубители на пивото. Како ви се допаѓа на прв изглед? [...]

December 20, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Скопско Радлер – прво македонско пиво со вкус на лимон

Скопско Радлер – прво македонско пиво со вкус на лимон

Скопско Радлер е новото пиво од Скопската пивара и првото македонско пиво со вкус на лимон. Освежителните, а особено овошните вкусови се хит на странските пазари во последно време и прашање на време беше кога ќе се појави некој наш бренд. Поимот Radler се поврзува со германскиот гастроном Franc Xavier Kugler кој во 1922 година [...]

April 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Кај е пивото бе?

Кај е пивото бе?

K-15 отсекогаш биле мајстори за правење на скечови, но и на рекламни видео спотови. А, кога ќе се искомбинираат тие две работи може да се добие многу моќна реклама. Подолу е еден скеч што е прегледан повеќе од 20.000 пати само на YouTube, кој што содржи очигледна реклама на Скопско. Сигурно сите сме се нашле [...]

May 20, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1