Кригла Пиво

Рециклирање

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Погледнете како на лесен и едноставен начин со пивска лименка можете да го засилете Wi-Fi сигналот на вашиот рутер и да имате подобар интернет наоколу. Важно, не заборавајте прво да го испиете пивото од лименката 🙂 [...]

August 18, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Елка од пластични шишиња по трет пат ќе се прави во Скопје

Елка од пластични шишиња по трет пат ќе се прави во Скопје

Во недела, на 28 декември во Паркот на франкофонијата во 10 часот, повторно ќе се прави елка од пластични шишиња. И оваа година, по трет пат во Скопје, ќе се прави елка од пластични шишиња. На иницијатива на твитер заедницата, во Паркот на Франкофонијата, на 28 декември со почеток во 10 часот, ќе се прави [...]

December 25, 2014 Кригла Пиво е-Кригла 0

Пивофест 2014: Бесплатно пиво и бесплатни возови

Пивофест 2014: Бесплатно пиво и бесплатни возови

Пакомак и оваа година ќе биде присутен на фестивалот на пивото во Прилеп кој ќе се одржи овој викенд со цел да влијае врз свеста на посетителите за зачување на околината. За 7 празни пластични чаши или за 3 стаклени пивски шишиња кои ќе бидат донесени на нивниот штанд добивате купон за гратис точено пиво: [...]

July 16, 2014 Кригла Пиво Кригла Фестивали 0

Пивска табуретка

Пивска табуретка

Имате празна гајба од пиво која со месеци ви стои зафрлена во некој агол? Еве една идеја како да ја искористите и да си направите табуретка за во вашата соба 🙂 Извор: sandmanupcycling.blogspot.co.at [...]

February 16, 2014 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Пивска столна ламба

Пивска столна ламба

Gerrard Paschke смислил одличен начин како да ги искористи отворачите на лименките пиво. Со само една голема лименка, поголем број отворачи, дрвена подлога и добра идеја направил пивска столна ламба. Доколку имате вишок на слободно време, еве ви занимација за празниците. Рециклирањето е кул 🙂 [...]

December 27, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0