Кригла Пиво

Реклама

Hahn: Супер пиво со супер реклама

Hahn: Супер пиво со супер реклама

Во пролетниот наплив на креативни рекламни кампањи ќе впишиме и една што ни доаѓа од Австралија за нивното Hahn пиво. Во оваа реклама, производството на пиво е поразлично од се она што досега сте виделе и има за цел да ја прикаже постојаната посветеност кон иновација во самото производство. Мотивот е едноставен, се прави на [...]

June 4, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 2

Хју Хефнер во новата реклама за Bavaria

Хју Хефнер во новата реклама за Bavaria

Хју Хефнер, основачот на Плејбој се појавува во најновата реклама на холандскoто пиво Bavaria што се одвива во неговиот замок полн со млади и атрактивни девојки. Рекламата го открива скриениот паб во неговото живеалиште што го користи за да се напие добро пиво после напорниот ден исполнет со најразлични побарувања од многуте девојки, трпењето на [...]

May 31, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Северина во реклама за Лашко Златорог

Северина во реклама за Лашко Златорог

Хрватската пејачка Северина Вучковиќ е главна актерка во новиот рекламен спот на словенечката Pivovarna Laško со која се претставува дволитарското пакување на пивото Laško Zlatorog. Со длабоко деколте и заводлив поглед навидум обичното пиво се „запалува“ и се претвора во пластично шише од 2 литри. Секси реклама во веќе добро познат стил кој секогаш пали [...]

May 30, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Нови реклами на Heineken

Нови реклами на Heineken

Пред неколку месеци, Heineken го лансираше рекламниот спот насловен „The Entrance“ кој што има повеќе од 4 милиони прегледи на YouTube. Деновиве излезе неговото продолжение кое се вика „The Date“ и е доста слично на првото видео со нагласен боливудски шмек. Слоганот на двата рекламни спота е „Open Your World“ што има за цел да [...]

May 27, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 2

Bud Light пиво со твој потпис

Bud Light пиво со твој потпис

Bud Light изваде временски ограничена серија од своето пиво со нова етикета на која што може да се пишува со монета или клуч. Потпишете го своето пиво и повеќе никогаш нема да го земете погрешното на нечија забава. Или можете да испратите пиво на девојката што ви се допаѓа и на етикетата да го пишете [...]

May 26, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Bluetooth отворач на пивски шишиња

Bluetooth отворач на пивски шишиња

Најпознатиот холандски бренд на пиво, Heineken важи за еден од лидерите кога се работи за маркетинг пристапот што го имаат во рекламирањето на својот производ. Она што е најново од нив е рекламниот спот „The Invite“ чиј што концепт се врти околу социјалните медиуми. Што мислите за тоа да може да ги поканите сите пријатели на [...]

May 22, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Poolball – Нов спорт создаден од Budweiser

Poolball – Нов спорт создаден од Budweiser

Производителот на американското пиво Budweiser создаде нова игра со цел да се приближи до своите корисници во Велика Британија. Тие со комбинација на фудбал и билјард, односно комбинација на спортот и ноќниот живот го измислија – „Poolball“. Овај спорт се игра во кафулињата или пабовите на огромна билјард табла налик на фудбалски терен, долга 7 [...]

May 20, 2011 Кригла Пиво Кригла Спорт 1

Крали Марко – Пиво за Јунаци

Крали Марко – Пиво за Јунаци

Минатата година, прилепската пиварница ја лансираше рекламната кампања: „Крали Марко – Пиво за Јунаци!“ во чии рамки беа изработени неколку тематски рекламни спотови проследени со печатени реклами, Facebook и YouTube страница. Се чинеше дека се работи за поголема и подолготрајна кампања, но некако останаа само на тоа што го сработија во еден краток временски период [...]

May 19, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0