Кригла Пиво

Пиво Фестивал

Фестивал на пивото во Торонто 2012

Фестивал на пивото во Торонто 2012

Синоќа заврши традиционалниот 18-ти по ред фестивал на пивото во Торонто, Канада кој траеше претходниве 3 денови. Како најзначајна новост беше исфрлањето на пластичните чаши од употреба и добивање на стаклена кригла за пиво која што може да се користи во фестивалската зона. Еднодневната влезница заедно со брендираната кригла, џебен водич и 5 токени чинела [...]

July 30, 2012 Кригла Пиво Кригла Фестивали 1

Чешки фестивал на пивото – Прага 2012

Чешки фестивал на пивото – Прага 2012

Вчера започна 5-тотo издание на пивскиот фестивал во Прага, главниот град на Чешка. На фестивалот кој ќе трае до 2-ри Јуни, ќе можат да се пробаат повеќе од 70 брендови на чешки пива со најдобар квалитет. Околу 200 момчиња и девојчиња што ќе послужуваат пиво ќе бидат облечени во традиционални фолк костуми. Секој ден ќе [...]

May 18, 2012 Кригла Пиво Кригла Фестивали 0