Кригла Пиво

Маркетинг

Heineken: забава со QR кодови

Heineken: забава со QR кодови

Музичките фестивали, како место за забава се одлична прилика да сретнете и да запознаете нови луѓе кои потоа можат да ви станат пријатели или нешто повеќе од тоа. Бидејќи често пристапувањето и започнувањето разговор со некого знае да биде проблематично, Хајнекен се погрижиле да смислат креативен начин за „кршење на мразот“ со персонализирани QR кодови. [...]

January 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Топ 10 реклами за пиво во 2011 година

Во овај период од годината секогаш се прават најразлични листи со најдобри, најлоши или најчудни работи за годината што изминала. Рекламите за пиво секогаш привлекувале посебно внимание, па така и оваа година бевме сведоци на голем број креативни маркетинг кампањи. Од сите реклами се обидовме да ги издвоиме оние што ни оставија впечаток низ целата [...]

January 5, 2012 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Креативен отворач на лименка

Креативен отворач на лименка

Норвешката пиварница Mack осмисли и реализира интересен детал на своите лименки пиво со кои ќе се разликува од конкуренцијата и на своите купувачи ќе им понуди нешто уникатно. Во соработка со производителот на лименки, Rexam тие целосно го редизајнираа отворачот кој сега е во црвена боја и од него е отсечено мало иконче во форма на [...]

December 19, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Heineken: социјална божиќна елка

Heineken: социјална божиќна елка

За пречекот на новата 2012 година и славењето на божиќните празници, Heineken ја прави првата социјална божиќна елка. За разлика од класичните елки, оваа ќе биде висока 11 метри и составена од 48 големи LCD екрани на кои ќе се прикажуваат празничните честитки кои сите ние може да им ги испраќаме на нашите пријатели преку [...]

December 12, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Norte Photoblocker

Norte Photoblocker

За среќа кога се снимаше „The Hangover“ не беше измислен блокаторот за слики од Cerveza Norte и можевме да уживаме во најинтересниот дел, сликите од ноќните лудувања на крајот од филмот. Аргентинскиот бренд на пиво, Cerveza Norte е познат по иновативните рекламни кампањи кои ги реализираат заедно со рекламната агенција Del Campo Nazca Saatchi & [...]

December 2, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Webit 2011

Webit 2011

На 26-ти и 27-ми Октомври во главниот град на Бугарија се одржа Webit, една од најзначајните конференции во Централна и Источна Европа за дигитален маркетинг и општо за дигитална индустрија. Според организаторите присуствувале повеќе од 5.000 посетители од повеќе од 45 земји во Inter Expo Сenter во Софија. На главната маркетинг сцена која привлекуваше најмногу [...]

October 29, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 2

Utenos Friday: Промовирање на ново пиво

Utenos Friday: Промовирање на ново пиво

Креативна кампања за промовирање на нов бренд на пиво од страна на Utenos Alus, пиварница од Литванија. Одредена количина од новото пиво била пуштена во оптек без име со цел потрошувачите да го пробаат и да сугерираат име кое најдобро го опишува новото пиво за кое потоа се гласа на нивната веб страна. Биле предложени [...]

October 6, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Вистинско време за Andes пиво

Вистинско време за Andes пиво

Andes е аргентинско пиво кое стана познато по забавните маркетинг кампањи што ги правеше последниве години и успешното присуство на Интернет преку својот добро дизајниран веб сајт и интерактивното присуство на социјалните медиуми како Facebook, Twitter и YouTube. Последното нешто од нив што предизвикува внимание се два креативни рекламни спота креирани од веќе добро познатата [...]

September 17, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0