Кригла Пиво

Лименка

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Погледнете како на лесен и едноставен начин со пивска лименка можете да го засилете Wi-Fi сигналот на вашиот рутер и да имате подобар интернет наоколу. Важно, не заборавајте прво да го испиете пивото од лименката 🙂 [...]

August 18, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Дизајнирај лименка и можеш да освоиш 100 литри пиво

Дизајнирај лименка и можеш да освоиш 100 литри пиво

Белградскиот Beer Fest распиша конкурс за дизајн на лименка на кој победникот ќе добие 100 литри пиво, или како што викаат организаторите, доволно пиво сами да си направите пивофест. Натпреварот ќе трае до 4-ти септември, а главниот добитник на наградата се одлучува со гласање на сите интернет корисници. Сите останати информации може да ги прочитате [...]

August 3, 2015 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Видео од процесот на полнење на лименки со пиво

Видео од процесот на полнење на лименки со пиво

Доколку ве интересира како се полнат лименките со пиво пред да дојдат на полиците во маркетите, задолжително погледнете го ова видео направено за пивото Green Diamonds на Other Half Brewing Co. [...]

March 19, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Преносен шпорет од пивска лименка

Преносен шпорет од пивска лименка

Ако сте љубители на патувања, кампувања, авантури со велосипед или прошетки во природа, тогаш сигурно ќе сакате да го погледнете ова видео. Како да направите преносен шпорет од пивска лименка? Следете ги чекорите, но бидете внимавателни со ножот и огнот.   Извор: Tomsbiketrip.com [...]

December 4, 2013 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Лименка блуз

Лименка блуз

Добро де, далеку е ова од блуз, но девојкиве се обиделе да направат некоја музика на лименките пиво. Сигурно и вас некогаш ви било досадно и сте пробале нешто слично 🙂 [...]

November 17, 2012 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Почитувајте ги лименките бидејќи тие го почитуваат пивото [инфографик]

Почитувајте ги лименките бидејќи тие го почитуваат пивото [инфографик]

Американската пиварница Sly Fox во рамките на својата кампања за поголемо почитување на лименките направи интересен инфографик со информации за добрите страни на ваквата амбалажа за пиво. Како некои од предностите на лименките што се наведени ќе ги споменеме: Алуминиумот побрзо се лади и подолго го чува ладно пивото; Еколошка амбалажа и заштеда на енергија [...]

April 18, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Креативен отворач на лименка

Креативен отворач на лименка

Норвешката пиварница Mack осмисли и реализира интересен детал на своите лименки пиво со кои ќе се разликува од конкуренцијата и на своите купувачи ќе им понуди нешто уникатно. Во соработка со производителот на лименки, Rexam тие целосно го редизајнираа отворачот кој сега е во црвена боја и од него е отсечено мало иконче во форма на [...]

December 19, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 0

Пиво во лименка

Пиво во лименка

Во еден свој текст PSFK.com пишува за зголемувањето на интересот за пиво во лименки во САД, наспроти досегашниот тренд кај Американците да произведуваат и да купуваат претежно пиво во стаклена амбалажа. Веќе е познато дека во Велика Британија но и во скоро цела Европа лименката е најпопуларната амбалажа при купување на пиво од продавниците. Како [...]

November 1, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 3