Кригла Пиво

Истражување

Испитување на мислење за Лашко пиво

Испитување на мислење за Лашко пиво

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за досегашните спроведени активности на Лашко пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобро разбирање на перцепцијата и потребите на потрошувачите на Лашко пиво: Loading… [...]

June 8, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 2

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за навиките за пиење и перцепцијата на точеното пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 5 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобрување на маркетинг активностите и понудата: Loading… [...]

February 2, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Истражување за навиките за консумирање на Лашко пиво

Истражување за навиките за консумирање на Лашко пиво

Во соработка со Лашко пиво правиме истражување за навиките за консумирање на пиво. Истражувањето нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите: Loading… [...]

November 2, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Жените повеќе пијат откако ќе се омажат

Жените повеќе пијат откако ќе се омажат

Едно неодамнешно истражување покажало дека жените пијат повеќе алкохол откако ќе се омажат него ли пред тоа. Според истото истражување, после развод жените обично паѓаат во депресија за разлика од мажите кои се свртуваат кон алкохолот. Истражувањето било спроведено од група на американски социолози кои биле поттикнати да ја пронајдат поврзаноста на количината алкохол со [...]

January 29, 2013 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Со пиво во борба против настинка

Со пиво во борба против настинка

Дојдоа првите снегови и ниските температури, а со тоа e на повидок и вирусот на грип и настинка. Но не грижете се премногу, затоа што ние наидовме на едно истражување со многу добри вести. Студијата направена од страна на најстарата јапонска пивара тврди дека пиењето пиво е добро за вас и вашите деца. Чекај, чекај – [...]

December 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

Пронајден е генот на пената во пивото

Пронајден е генот на пената во пивото

Добро познато е дека за сите консуматори на пиво, меурестата пена е една од главните карактеристики на добро пиво. Сега, научниците велат дека го пронашле генот во пивскиот квасец, кој го произведува протеинот создавач на пената на пивото. Шпанските и австралијанските истражувачи го изјавиле следново: „За прв пат е успеано да се клонира генот кој [...]

November 20, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Друштвените мрежи влијаат во изборот на угостителски објекти

Друштвените мрежи влијаат во изборот на угостителски објекти

Според истражувања, донесен е заклуок дека повеќе од третина потрошувачи употребуваат друштвени мрежи за информирање и донесување на одлуката каде да излезат на пијалок или ручек/вечера. Истражувањето е спроведено во Велика Британија на 3.000 испитаници, од кои 61% од испитаниците на возраст од 18-34 години одговориле дека се консултираат со познатите друштвени мрежи за одлуката [...]

November 3, 2012 Магдалена Јовеска е-Кригла 0

Здравствени добродети на пивото

Здравствени добродети на пивото

Се плашите од пивски стомак? Тогаш започнете да го прифаќате тој факт, затоа што пивото може да биде навистина добро за вашиот организам. Било кое овошје или зеленчук се добри за вашето здравје, но пивото не содржи масти, холестерол и има многу ниско ниво на јагленихидрати. Па ако ви треба изговор да појдете уште денес [...]

October 9, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

На Твитер најмногу се зборувало за Октоберфест 2012

На Твитер најмногу се зборувало за Октоберфест 2012

Денеска завршува 169-тото издание на најпознатиот фестивал на пиво, Октоберфест во Минхен. Од отворањето на фестивалот на 21-ви септември се до пред неколку денови до неговото затворање, Октоберфест бил споменат 310.000 пати на интернет страните, блоговите, форумите и останатите социјални медиуми според мерењата на Salesforce Radian6 чиј софтвер набљудува повеќе од 150 милиони јавни интернет [...]

October 7, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Побогата понуда на пива во рестораните води кон поголема потрошувачка

Побогата понуда на пива во рестораните води кон поголема потрошувачка

Според неодамнешното истражување на Alcoholic Beverage DemandTracker, кај 33% од гостите во рестораните поголеми се шансите да нарачаат пиво доколку има голем избор на различни пива во понудата. Во таков случај 26% од нив би испиле повеќе пива отколку што е вообичаено за нив. Истражувањето за потрошувачките навики за алкохол е вршено во САД. Пошироката [...]

October 2, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0