Кригла Пиво

Инфографик

Различни типови на чаши за пиво [инфографик]

Различни типови на чаши за пиво [инфографик]

Доколку сакате да го искусите најдоброто од секое пиво, тогаш треба да се погрижите И да го пиете од соодветна чаша. Различните типови на чаши овозможуваат да се задржи максимум карбонизација на пивото, да се формира убава пена или подобро да се почувствува специфичната арома. Во продолжение инфографик со објаснување кој тип на чаша со [...]

November 2, 2015 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Инфографикот на Visually oд 2013 го поставува прашањето: Доколку твојот блог беше пиво, кој тип на пиво би бил? Иако е постар, ни се виде доста интересен, особено еден од крајните заклучоци кој вели дека на блог и веб светот не им треба уште еден Bud Light. Погледнете подолу зошто 🙂   [...]

October 14, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Каков пивопиец сте? [инфографик]

Каков пивопиец сте?  [инфографик]

Ќе се препознаете или треба да се додаде уште некој тип на пивопиец? 🙂 [...]

April 26, 2015 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Пивска географија [инфографик]

Пивска географија [инфографик]

Малку пивска географија во форма на инфографик 🙂 Извор: Brewdog.com [...]

April 7, 2015 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Најпопуларното пиво во секоја држава

Најпопуларното пиво во секоја држава

Vinepair направиле мапа со најпопуларното пиво во секоја држава низ светот земајќи го во предвид тоа кој бренд има најголема застапеност на пазарот. Недостасуваат само земјите за кои нема податоци или нема јасен победник за тоа кое пиво е најпопуларно. Заради тоа недостигаат повеќе држави од Африка и Азија, но на листата ги нема ниту [...]

March 27, 2015 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Како да подготвите пијано пиле [инфографик]

Како да подготвите пијано пиле [инфографик]

Пред некој ден ви го претставивме блогот BeerBase, а денеска од кај нив ќе го преземеме инфографикот кој што го изработиле за тоа како да го подготвите познатиот рецепт за beer can chicken односно кај нас познат како пијано пиле или некаде се среќава како кокошка на пиво 🙂 Доколку се одлучите да го подготвите, [...]

January 25, 2015 Кригла Пиво Кригла Храна 1

9 употреби на пивото во домаќинството [инфографик]

9 употреби на пивото во домаќинството [инфографик]

Важно: користете го пивото за други намени во домаќинството само доколку претходно ви изветреало и не е добро за пиење 🙂 Извор: Huffingtonpost.com [...]

December 4, 2014 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Цена на пивото низ светот [инфографик]

Цена на пивото низ светот [инфографик]

Каде се пие најефтино, а каде најскапо пиво во светот? На Интернет го пронајдовме овој инфографик кој на прегледен начин ни ги прикажува цените на пивата во различни делови од светот. Според инфографикот, најефтино пиво од 0.5л можете да консумирате во Украина и Виетнам по цена од 59 центи (околу 26-27 денари), а други земји [...]

July 2, 2014 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

Производствениот процес на пивото [инфографик]

Производствениот процес на пивото [инфографик]

Едноставен и интересен инфографик на кинеската пиварница Shanghai Brewery за производствениот процес на пивото. [...]

November 25, 2013 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

180 години Октоберфест [инфографик]

180 години Октоберфест [инфографик]

Оваа година во Минхен се одржува 180-тото издание на пивскиот фестивал Октоберфест. Следниов инфографик ни ги прикажува некои од поинтересните факти и бројки за паметење низ историјата. [...]

October 4, 2013 Кригла Пиво Кригла Фестивали 0