Кригла Пиво

Здравје

Здравствени добродети на пивото

Здравствени добродети на пивото

Се плашите од пивски стомак? Тогаш започнете да го прифаќате тој факт, затоа што пивото може да биде навистина добро за вашиот организам. Било кое овошје или зеленчук се добри за вашето здравје, но пивото не содржи масти, холестерол и има многу ниско ниво на јагленихидрати. Па ако ви треба изговор да појдете уште денес [...]

October 9, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

„Чудотворна молекула“ која го штити вашето здравје

„Чудотворна молекула“ која го штити вашето здравје

Научниците откриле скриен витамин во пивото и млекото наречен „чудотворна молекула“, кој може да ја спречи појавата на гојазност. Новите проучувања открија дека nicotinamide riboside (NR), молекула која индиректно влијае на активноста на метаболизнот на келиите, може да има важна улога во спречувањето на здебелување и дијабетис, подобрување на мускулната издржливост и подобрување на општото [...]

August 9, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Безалкохолно пиво за подобар сон

Безалкохолно пиво за подобар сон

Ново истражување спроведено од страна на Public Library od Science One (PLoS One) докажува дека ако консумирате безалкохолно пиво со вечера, може да ви помогне да заспиете побрзо, да спиете поцврсто и да бидете посмирени. Група на шпански истражувачи, го спровеле истражувањето со помош на 17 медицински сестри кои работеле во ноќни смени, за временски [...]

July 25, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0