Кригла Пиво

Е-Маркетинг

AllWeb – Прва интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија

AllWeb – Прва интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија

Првата Интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија – AllWeb, што на 23 ноември ќе се одржи во Скопје во City Hall (Hard Rock), на сцена ќе донесе неколку познати и признати експерти во полето на Интернет маркетинг и социјални медиуми од Европа и потесниот регион. Говорници од Google, PRpepper, IAB Europe, Internet agencija, Coolshark и други, преку [...]

October 22, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Како помина Webit 2012

Како помина Webit 2012

На 10-ти и 11-ти октомври во Истанбул се одржа Webit конференцијата за која што претходно пишувавме на Кригла Пиво. Фокусот на конференцијата, како и минатата година беше на мобилната технологија и социјалните медиуми. На 7 паралелни конференции говореа голем број на експерти од дигиталната индустрија oд светски познатите компании како Adobe, Facebook, PayPal, Yandex, Google, [...]

October 16, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Најава за Webit 2012

Најава за Webit 2012

Минатата година бевме на Webit во Софија и супер си поминавме дружејќи се и слушајќи ги говорниците од познатите светски компании. Оваа година, интернационалниот настан за дигиталното, технолошкото и претприемачкото опкружување со специјален фокус на растечките пазари во Европа, Азија и Средниот Исток ќе се одржува на 10-ти и 11-ти октомври во Истанбул. Најавени се [...]

September 5, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Фејсбук проектот на Ожујско пиво меѓу трите најдобри во Европа

Фејсбук проектот на Ожујско пиво меѓу трите најдобри во Европа

Фејсбук проектот „Знаме“ на хрватското Ožujsko пиво влезе меѓу трите најдобри во категоријата „Community Presence“ на европското натпреварување за PR и комуникации на дигиталните медиуми „Digital Communication Awards 2012“. Проектот беше смислен за ЕП 2012 во фудбал што се одржа летово во Полска и Украина каде Ожујско пиво беше официјален спонзор на фудбалската репрезентација на Хрватска. [...]

August 23, 2012 Оливер Новески Кригла Маркетинг 0

Одбележување на Social Media Day во Македонија

Одбележување на Social Media Day во Македонија

Во сабота на 30-ти јуни, за прв пат во Македонија ќе биде одбележан светскиот ден на социјалните медиуми со караван кој ќе обиколи 4 града: Скопје, Прилеп, Тетово и Куманово. Social Media Day се одржува веќе трета година по иницијатива и организација на блогот Mashable и неговата огромна заедница на корисници во повеќе од 460 градови [...]

June 26, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Heineken: социјална божиќна елка

Heineken: социјална божиќна елка

За пречекот на новата 2012 година и славењето на божиќните празници, Heineken ја прави првата социјална божиќна елка. За разлика од класичните елки, оваа ќе биде висока 11 метри и составена од 48 големи LCD екрани на кои ќе се прикажуваат празничните честитки кои сите ние може да им ги испраќаме на нашите пријатели преку [...]

December 12, 2011 Кригла Пиво Кригла Маркетинг 1

Webit 2011

Webit 2011

На 26-ти и 27-ми Октомври во главниот град на Бугарија се одржа Webit, една од најзначајните конференции во Централна и Источна Европа за дигитален маркетинг и општо за дигитална индустрија. Според организаторите присуствувале повеќе од 5.000 посетители од повеќе од 45 земји во Inter Expo Сenter во Софија. На главната маркетинг сцена која привлекуваше најмногу [...]

October 29, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 2