Кригла Пиво

Блог

Блог избор [Август, 2012]

Блог избор [Август, 2012]

Мило ни е што во августовскиот блог избор имаме поголем број нови блогови и постови од блогови кои сме ги немале во изборов неколку месеци. Се надеваме дека трендот на нови блогери ќе продолжи и понатаму особено што заладувањето на времето и враќањето од летните одмори треба да ни оди во прилог на тоа. Во [...]

September 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Блог избор [Јули, 2012]

Блог избор [Јули, 2012]

Некои блогери решија да одмараат во јули, додека другите напорно работеа и го збогатуваат своето катче со нови блог постови. Ние малку работевме, малку одмаравме, но и малку читавме и ги собиравме најинтересните записи од македонската блогосфера. Не ни замерувајте доколку сме испуштиле нешто помеѓу две пива на плажа, на пивофест, во парк или дома [...]

August 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Јуни, 2012]

Блог избор [Јуни, 2012]

Јуни ќе ни остане во сеќавање по редизајнот што го направивме на Кригла Пиво каде што освен изгледот се подновивме и со нови содржини. Сепак ние не бевме единствени и месецов свои редизајни си направија неколку македонски блогови. И покрај тоа што не е баш најдобар месец за блогирање, издвоивме скоро 40 интересни блог записи [...]

July 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Мај, 2012]

Блог избор [Мај, 2012]

Претходниов месец ќе ни остане во сеќавање по дождливото време кое се надеваме влијаеше инспиративно за блогерите и блогерките во Македонија. Како тие го поминаа месец мај можете да проверете во избраните линкови подолу. Наш совет е освен овие линкови да ги разгледате и другите написи на блогот што ќе го посетите, верувајте има уште [...]

June 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Април, 2012]

Блог избор [Април, 2012]

Со еден ден задоцнување заради Први мај и редовната скара зачинета нормално со пиво на македонските ливади, го објавуваме редовниот месечен избор на блог записи. Се надеваме дека ќе ви се допадне нашата селекција, а следниов месец очекуваме уште подобри написи иако се приближува летото и желбата за седење дома и пишување се намалува. Уживајте [...]

May 2, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Март, 2012]

Блог избор [Март, 2012]

Иако денеска е 1-ви Април, наместо некоја евтина шега го објавуваме блог изборот за месецот што помина. Мора да признаеме дека имавме многу тешка задача бидејќи во Март имаше огромен број квалитетни блог-постови кои заслужуваа да се најдат на ова место. Уште потешко беше од некој квалитетен блог да издвоиме само по 1 запис што [...]

April 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Февруари, 2012]

Блог избор [Февруари, 2012]

Пред нас е четвртиот блог избор, а од месец во месец станува се потешко и потешко да се одвојат само мал број на блог записи. Се разбира тоа воопшто не е лошо и се надеваме дека овај тренд ќе продолжи и во следните месеци, па зошто да не и години. За одбележување овај месец е [...]

March 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 3

Пивски Стомак – македонски фото блог

Пивски Стомак – македонски фото блог

Тие што нè следат на Twitter и Facebook сигурно веќе слушнале за „Пивски Стомак“, но блогот заслужува внимание и овде. Се работи за првиот македонски мини фото блог на Борис Ристовски – @twibi. Авторот на него споделува слики и информации за пивата што ги пробал, што ги пие на своите патувања како и пивски инфографици. [...]

February 13, 2012 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Блог избор [Јануари, 2012]

Блог избор [Јануари, 2012]

Јануари како за прв месец во новата година освен многу празници, обилно јадење и пиење, донесе и доста блог записи но и неколку нови блогови од кои очекуваме да продолжат редовно да се надополнуваат. Ние им ветуваме дека редовно ќе ги следиме и ќе ги вклучуваме во месечните блог избори.   За Јануари одвоивме триесетина [...]

February 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 2

Блог избор [Декември, 2011]

Блог избор [Декември, 2011]

Последниот месец од 2011 година донесе нови интересни постови од македонската блогосфера. Некој го сумираше најдоброто од претходната година, некој правеше проценки што ќе биде актуелно во годината што доаѓа, друг си пишуваше поезија и раскази, а трети се организираа и правеа новогодишна елка од пластични шишиња во Скопје. Од сето тоа се обидовме да [...]

January 2, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0