Кригла Пиво

Блог

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Инфографикот на Visually oд 2013 го поставува прашањето: Доколку твојот блог беше пиво, кој тип на пиво би бил? Иако е постар, ни се виде доста интересен, особено еден од крајните заклучоци кој вели дека на блог и веб светот не им треба уште еден Bud Light. Погледнете подолу зошто 🙂   [...]

October 14, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Запознајте се со BeerBase

Запознајте се со BeerBase

Четворица дечки од Македонија, Јужна Кореја, Финска и Литванија како дел од проект на нивните мастер студии во Шведска одлучиле да го креираат BeerBase блогот на кој што ќе ги споделуваат своите пивски искуства, но и како место каде сите можат да поставуваат свои фотографии од пива со ставање на #beerbase, таг на сликата и [...]

January 22, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 1

Блог избор [Април, 2013]

Блог избор [Април, 2013]

Блогерите и блогерките ни беа мрзеливи овој месец и не беа расположени за пишување. Затоа имаме скратен блог избор со дваесетина постови. Можеби пролетта ќе влијае попозитивно и следниот месец ќе имаме побогат избор 🙂 На две минути до пет (Read My Mind) Па што (Чудесен свет) Седмо писмо (The stars in our eyes) Житие [...]

May 3, 2013 Кригла Пиво Uncategorized 0

Блог избор [Март, 2013]

Блог избор [Март, 2013]

Помина 1-ви април и бидејќи не ви спремивме „комична“ вест, ден потоа избор на убави македонски блог записи од месец март. Некои се шеговити, некои се сериозни, некои љубовни, а некои што отвораат апетит. Како и да е, одличен вовед во новата пролет. Може да почнете со читање, сега… Прирачник за автокефалност (Кокошарник) She… (Velvet) [...]

April 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Февруари, 2013]

Блог избор [Февруари, 2013]

Најкраткиот месец во годината, од блогерски аспект ни донесе голем број на одлични постови. Ние одделивме еден дел од нив кои што ги сместивме во листата подолу. Сигурни сме дека секој ќе пронајде нешто за себе и ќе оддели неколку минутки да прочита квалитетни македонски блог записи. Пред да почнете со читање, да им ги [...]

March 3, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Јануари, 2013]

Блог избор [Јануари, 2013]

Обично блог изборите ги објавуваме на први секој месец, но поради петочниот викенд рецепт со пиво решивме да го оставиме овој наш избор на блог постови за еден ден подоцна. Мислевме дека блогерите ќе ни бидат мрзеливи во месецот исполнет со новогодишните и божиќните празници, јадења, пиења и прослави, но излезе сосем спротивното. Прописно не [...]

February 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Декември, 2012]

Блог избор [Декември, 2012]

Откако се одморивме од новогодишното пиво, време е да видеме што сработија т.е. изнапишaa македонските блогери во последниот месец за 2012 година. Малку стандардни постови, малку мрзеливост, малку осврти кон претходната година. Ние ја оценуваме 2012 како успешна блогерска година и се надеваме дека 2013 ќе биде уште „поплодна“ за пишување. Изборот за декември, 2012 [...]

January 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Ноември, 2012]

Блог избор [Ноември, 2012]

Влегуваме во последниот месец од 2012 година и време е да прелистаме што пишуваа македонските блогери во ноември. Точно пред 1 година го започнавме овој блог избор што значи славиме мал јубилеј за кој што не обезбедивме торта 🙂 Затоа пак Блогираме.мк си ја завршија работата и ги доделија блогерските и твитер наградите. Им честитаме [...]

December 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Октомври, 2012]

Блог избор [Октомври, 2012]

Октомври се покажа како доста инспиративен месец за блогерите па се намачивме со селекцијата на блог записи и заради тоа денешната листа е малку подолга. Претходниве недела, Блогираме.мк ги најавија блогерските и твитер наградите што ќе се доделуваат за годинава што изминува. Тоа би требало да претставува дополнителна мотивација за сите автори да продолжат со [...]

November 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Септември, 2012]

Блог избор [Септември, 2012]

Започна сезоната на спремање ајвари и останата зимска „опрема“, но очигледно тоа не им сметаше на нашите блогери кои продолжија редовно да пишуваат и да го збогатуваат македонскиот интернет простор со квалитетни содржини. Воопшто не се сомневаме дека во истиот ритам ќе продолжат и овај месец. Иако времето надвор сè уште е топло и одлично [...]

October 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0