Кригла Пиво

Белгија

Белгиското пиво на листата на УНЕСКО како културно наследство

Белгиското пиво на листата на УНЕСКО како културно наследство

UNESCO, организацијата на Обединетите нации за образование, наука и култура го додаде белгиското пиво на листата од нематеријални културни наследства во светот. Историјата на производството на пиво кое што го има скоро во секој град, дури и во секое село во Белгија е добро позната насекаде и ова претставува верификација на пивската култура во оваа [...]

November 30, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Новото белгиско знаме

Новото белгиско знаме

Асоцијацијата на белгиски пивари неодамна стартуваше кампања со која ја истакнува гордоста што Белгијците треба да ја имаат за своите домашни пива. „Proud of our Beers“ е кампања која што треба да ги убеди Белгијците за она што целиот свет го знае, дека тие произведуваат одлични пива кои се надалеку прочуени. Кампањата која е дело [...]

April 15, 2014 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Белгиски вафли со пиво

Белгиски вафли со пиво

Минатиот пат „бевме“ во Америка со американските палачинки, овојпат „одиме“ во Белгија, со рецепт за белгиски вафли. За да можете да подготвите вафли, потребен ви е специјален тостер за вафли (со пошироки решетки на калапот) кој можете да го најдете прилично лесно и за добра цена. Но сепак тајната на добрите белгиски вафли не е [...]

November 9, 2012 Кригла Пиво Кригла Храна 0

Дизајн концепт: Пиво во кесички

Дизајн концепт: Пиво во кесички

Студентот Wonchan Lee од Австралија смислил идејно решение, пиво во кесички кое го нарекол Leuven белгиско премиум пиво од градот што важи за пивска престолнина во оваа држава. Неговата цел била со овај дизајн да се разликува неговото пакување од останатите брендови на пазарот, а истовремено да биде поекономично и полесно за транспорт. Дали успеал во тоа? [...]

September 25, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Stella Artois со божиќен џез албум

Stella Artois со божиќен џез албум

Минатата година, Stella Artois ги изненади своите фанови подарувајќи им бесплатно преземање на песната „Les 12 Jours de Noel“. Оваа година белгискиот бренд на пиво отиде чекор понапред и сними цел албум со традиционални божиќни песни во џез преработки кој наскоро ќе биде достапен за бесплатно преземање. Албумот се вика „Under The Holiday Star“ и [...]

November 6, 2011 Кригла Пиво Кригла Музика 1