Кригла Пиво

Кога суперхероите би имале свои пива

Суперхеројски пива

Графичкиот дизајнер Marcelo Rizzetto од Орландо, Флорида за неговиот забавен проект Super Hero Beers за најпознатите суперхерои од Лигата на правдата (The Justice League) издизајнирал посебни пива.

Засега проектот брои 7 членови, а ние се надеваме дека понатаму ќе се проширува ова пивско семејство и со други суперхерои. Сепак, Warner Brothers кој што ги поседува DC Comics се прилично затворени кога се работи за поврзување на нивните карактери со алкохолни пијалоци и тешко е за верување дека некогаш оваа идеја би се реализирала и би можеле да пиеме вистинско суперхеројско пиво.

Batman: The Dark Beer (Dark Ale Beer)

Batman: The Dark Beer (Dark Ale Beer)

Superman: Super Strong Beer (Strong Pale Lager)

Superman: Super Strong Beer (Strong Pale Lager)

Aquaman: Aqua Beer (Belgian Blond Ale)

Aquaman: Aqua Beer (Belgian Blond Ale)

Wonder Woman: The Wonder Beer (Premium American Lager)

Wonder Woman: The Wonder Beer (Premium American Lager)

Green Lantern: St. Patrick Green Beer (Pale Ale)

Green Lantern: St. Patrick Green Beer (Pale Ale)

The Flash: The Flash Beer (Irish Red Ale)

The Flash: The Flash Beer (Irish Red Ale)

The Wonder Twins, Zan and Jayna: Twins Framboise (Lambic Framboise)

The Wonder Twins, Zan and Jayna: Twins Framboise (Lambic Framboise)

Извор: BrookstonBeerBulletin.com

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар