Кригла Пиво

Староградско

Староградско пивоСтароградско е светло непастеризирано пиво, создадено од најквалитетни, внимателно одбрани зрна јачмен и хмељ. Има единствен вкус, уникатна боја на зрело жито и бујна и цврста пена. Подготвено по традиционален германски рецепт, исклучиво од хмељ, квасец, јачменов слад и Горска вода.

Започна да се произведува во 2015 година, а содржи 4,5% алкохол.

Се полни во:
– Неповратна стаклена амбалажа од 0,33л.;

Официјална Facebook страна: www.facebook.com/starogradsko