Кригла Пиво

Пиво vs. Вино

Кригла Пиво November 10, 2012 Кригла Пиво No Comments on Пиво vs. Вино

Споделуваме интересен, слободен инфографик објавен од Tripwire Magazine за тоа колку луѓе претпочитаат пиво во однос на вино и обратно во различни ситуации. Забележливо е дека пивото се преферира повеќе при неформални излегувања, забави и родендени наспроти виното кое се преферира повеќе при формални состаноци. За жал немаме информација од каде се собрани овие бројки па останува да им веруваме на луѓето кои го спремиле инфорграфикот дека овие податоци се точни.

Пиво vs. Вино

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар