Кригла Пиво

Пиво под микроскоп

Како изгледа вашето омилено пиво под микроскоп? Michael Davidson и BevShots разработиле добра бизнис идеја продавајќи најразлични производи со фотографии од алкохолни пијалоци сликани под микроскоп. За да се направат фотографиите, разните алкохоли се кристализираат на слајдови и потоа се фотографираат под поларизирана микроскопска светлина. Брилјантните слики кои ги гледате подолу се создадени кога светлината се прекршува низ кристалите од пијалокот.

Целосни галерии можете да погледнете на официјалниот веб сајт, а во продолжение неколку фотографии од пива кои нам ни се допаднаа најмногу.

American Draft Beer

Belgian Dark Ale

Belgian Lambic

Czech Pilsener

English Oatmeal Stout

German Light Lager

German Pilsener

Irish Pale Lager

Jamaican Lager

Japanese Dry Lager

Mexican Light Lager

Munich Helles Lager

Благодарност до @twibi за сугерирањето на оваа сторија.

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар