Кригла Пиво

Најпопуларното пиво во секоја држава

Vinepair направиле мапа со најпопуларното пиво во секоја држава низ светот земајќи го во предвид тоа кој бренд има најголема застапеност на пазарот. Недостасуваат само земјите за кои нема податоци или нема јасен победник за тоа кое пиво е најпопуларно. Заради тоа недостигаат повеќе држави од Африка и Азија, но на листата ги нема ниту Шкотска, Велс и Северна Ирска.

Според мапата, најпопуларно пиво во Македонија е Скопско.

Кликнете на сликата за поголема верзија.

Најпопуларното пиво во секоја држава

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар