Кригла Пиво

Македонско пиво

Наше Македонско пивоНаше Македонско е светло пиво, автентично подготвено според оригинален рецепт. Специфично балансирано со пријатна горчливост и вкус што го зголемува уживањето. Ова премиум пиво се подготвува во најсовремени услови, во Македонска пивара, под компанијата со традиција од 1995 година, Кожувчанка од Кавадарци.

Започна да се произведува во 2015 година, а содржи 4,5% алкохол.

Се полни во:
– Неповратна стаклена амбалажа од 0,33л.;
– Пластична (ПЕТ) амбалажа од 1,5л.

Официјална веб страна: www.makedonskopivo.mk