Кригла Пиво

Мајсторско Пиво

Мајсторско пивоМајсторско пиво е најновото светло пиво од Прилепска Пиварница со пријатна горчина и чист вкус, произведено од 8% пивска сладовина и 3,5% волуменски алкохол. Произведено е од основните пивски суровини: вода, слад, хмељ и пивски квасец.

Се полни во:
– Стаклена амбалажа од 0,5л. Пакувано: 1/20 во гајба;
– Пластична (ПЕТ) амбалажа од 1,5л. Пакувано: 1/6 во термо фолија

Официјална веб страна: Нема