Кригла Пиво

Крали Марко

Крали Марко е светло пиво на Прилепска Пиварница кое е произведено од 11% пивска сладовина и 4,5% волуменски алкохол. Се произведува од основните суровини: вода, пивски слад, пивски квасец.

Крали Марко е создадено во далечната 1924 година по оригинален македонски рецепт со препознатлив вкус и долги години е дел од традицијата и еден од препознатливите брендови на Прилепска Пиварница.

Се полни во:
– Стаклена амбалажа од 0,5 л. Пакувано: 1/20 во гајба;
– Пластична (PET) амбалажа од 1,5л. Пакувано: 1/6 во термо фолија

Официјална веб страна: Нема