Кригла Пиво

Kenbach

Kenbach на Пивара Битола е светло пиво со врвен квалитет кое е произведено од јачменов слад, хмељ, пивски квасец и вода. Содржи 5% алкохол и 11,5% екстракт. По неколкугодишна пауза повторно се појави на македонскиот пазар во 2012 година.

Се полни во:
– Стаклена амбалажа од 0,5 л.
– Пластична амбалажа од 1,5л.

Официјална веб страна: www.kenbach.mk