Кригла Пиво

Како пивото го спаси светот

Како пивото го спаси светот„How Beer Saved the World“ е документарен филм емитуван на почетокот од 2011 година на Discovery Channel во кој се објаснува значајната улога што ја има пивото во настанокот и развојот на човештвото. Голем број на историчари и научници објаснуваат како пивото помогнало да се создадат математиката, поезијата, пирамидите, медицината па дури и Америка.

За жал  нема македонски превод, но се надеваме јазичната бариера нема да претставува проблем да ги изгледате трите дела кои се задолжителни за сите вљубеници во пивото.

При гледање нормално препорачуваме барем 2 лименки пиво и пуканки 🙂

Дел 1/3

Дел 2/3

Дел 3/3

Објавено на 28.02.2012

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

Додади нов коментар