Кригла Пиво

Како да направите пиво [Инфографик]

Домашното производство на пиво во Македонија скоро е непознато и мал е бројот на луѓе што го практикуваат. Но, тоа не е причина за да не се запознаеме со основните состојки, опрема и процесот на подготовка.

Инфографикот кој што го преведовме на македонски е дело на OC Weekly, a дизајнот на уметникот Tyler Hoehne. Се разбира, овде е прикажан само процесот на подготовка, што значи дека ќе ви треба и рецепт според кој ќе го приготвите вашето пиво.

Како да направите пиво [Инфографик]

Кликнете на сликата за поголема верзија

Ви се допаѓа овој напис? Споделете го!

Автор

Кригла Пиво има за цел да ги обедини љубителите на пиво на едно место во виртуелниот веб простор. Пивото ни е главна инспирација и водилка во уредувањето на сајтов, но тука наоѓаме простор и за музика, спорт, е-маркетинг, блогови и се што мислиме дека е интересно за нашите посетители.

1 коментар

Додади нов коментар