Кригла Пиво

Кригла Пиво

5-ти Август – Меѓународен ден на пивото

5-ти Август – Меѓународен ден на пивото

На 5-ти Август ќе биде прославен Меѓународниот ден на пивото во сите локални пабови, ресторани, пивници, пиварници, градини односно на сите места каде што можат да се соберат љубителите на пивото. Уште една причина или изговор да се напијате неколку кригли пиво со вашите пријатели и да покажите колку го сакате пивото и дека се гордеете со [...]

June 26, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 2

Corona Extra – колекционерска серија

Corona Extra – колекционерска серија

За промовирање на пролетната кампања на Corona Extra – „Find your beach“ (Пронајди ја твојата плажа), дизајнерското студио Shikatani Lacroix од Торонто креираше 9 различни колекционерски дизајни на шишиња со релаксирачки мотиви од планини, езера, плажи… Целта на кампањата е да се зголеми забележителноста на пивото на штандовите, да се предизвика внимание кај потрошувачите и [...]

June 20, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Мајсторско пиво од Прилепска пиварница

Мајсторско пиво од Прилепска пиварница

Мајсторско пиво е новиот бренд на пиво од Прилепска Пиварница како следбеник на Златен Даб и Крали Марко. Ова е уште едно светло пиво на нашиот пазар кое ќе се продава по исклучително ниски цени. Според менаџерите во Прилепската приварница создадено е како резултат на лошата економската ситуација во државата и желбата да се задоволат [...]

June 1, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 3

Copenhagen – Пиво за жени

Copenhagen – Пиво за жени

Данската пиварница Carlsberg произведе нов бренд на пиво кое го нарече Copenhagen. Она што е интересно за него освен вкусот и квалитетот е стилскиот дизајн на шишето кое што има за цел да ја привлече женската популација која според испитувањата претставува 1/4 од пазарот на пиво. Како што пишува и на нивниот веб-сајт има голем [...]

May 29, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

5 Престолнини на пивото во Европа

5 Престолнини на пивото во Европа

Нема да биде ништо ново доколку кажеме дека најдоброто пиво се прави во Европа. Скоро секоја држава си има свој препознатлив пивски бренд. Сепак, некои градови се одвојуваат од другите не само по пивото туку и по традицијата и препознатливоста. Ние одвоивме 5 европски престолнини кои што мора да ги посети секој љубител на пивото: [...]

May 24, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

Македонско темно пиво?

Македонско темно пиво?

Во денешниот број на Утрински Весник, новинарот Горан Адамовски во својата колумна пишува за темното пиво и зошто досега во Македонија не се произведувало ваков тип на пиво. Заклучокот е прилично јасен, малиот пазар во Македонија и потребните финансиски и технолошки вложувања во вакво пиво. Желба има кај љубителите на пивото, но не и кај [...]

May 23, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 1

Врати од пивски шишиња

Врати од пивски шишиња

Valentin Blatz Brewing Company е поранешна американска компанија за производство на пиво која постоела од 1851 до 1959 година и била сместена во Милвоки. Во 1980 година, зградата на оваа компанија била пренаменета за станови и канцеларии, а улицата каде се наоѓала била позната како „The Blatz“. Оваа градба сега е повторно реновирана од страна [...]

May 20, 2011 Кригла Пиво Кригла Пиво 0