Кригла Пиво

Кригла Пиво

Испитување на мислење за Лашко пиво

Испитување на мислење за Лашко пиво

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за досегашните спроведени активности на Лашко пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобро разбирање на перцепцијата и потребите на потрошувачите на Лашко пиво: Loading… [...]

June 8, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 2

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Истражување за навиките за пиење на точено пиво во Македонија

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за навиките за пиење и перцепцијата на точеното пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 5 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за подобрување на маркетинг активностите и понудата: Loading… [...]

February 2, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Метал бендот Anthrax со свое пиво – Wardance

Метал бендот Anthrax со свое пиво – Wardance

Уште еден бенд се запишува на се подолгата листа на музичари со свои брендирани пива. Се работи за Anthrax, thrash метал бендот кој што заедно со Butternuts Beer & Ale Brewery го најавија излегувањето во продажба на Wardance, пејл ејл пиво со 5.5% алкохол. Пивото ќе биде во продажба од 27 март, најпрво само во Њујорк во места [...]

January 26, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Комбинирање пиво и јога, нов светски тренд

Комбинирање пиво и јога, нов светски тренд

Јогата како активност веќе години наназад е позната во светот и во неа уживаат илјадници луѓе. Но, што може да придонесе кон нејзино популаризирање? Комбинирање со пиво 🙂 Практикувањето јога заедно со пиво веќе станува тренд во многу држави, не само во Германија од каде што се Emily и Jhula, сертифицирани јога инструктори и љубители на [...]

January 24, 2017 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Првото порно пиво во светот

Првото порно пиво во светот

Еден од најпопуларните порно сајтови xHamster во соработка со италијанската пиварница K&L го произведе првото порно пиво во светот. Според информациите се работи за белгиски Tripel пиво со 8.5% алкохол, направено со 5 видови на слад, 2 типа на хмељ, има црвенкаста боја со ноти на мед и коријандер. xHamster пивото е произведено од органски [...]

December 1, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Белгиското пиво на листата на УНЕСКО како културно наследство

Белгиското пиво на листата на УНЕСКО како културно наследство

UNESCO, организацијата на Обединетите нации за образование, наука и култура го додаде белгиското пиво на листата од нематеријални културни наследства во светот. Историјата на производството на пиво кое што го има скоро во секој град, дури и во секое село во Белгија е добро позната насекаде и ова претставува верификација на пивската култура во оваа [...]

November 30, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Стигна и Valar Dohaeris пивото од серијата „Game Of Thrones“

Стигна и Valar Dohaeris пивото од серијата „Game Of Thrones“

После 2 години од лансирањето на Valar Morghulis пивото, стигна и соодветниот одговор на Brewery Ommegang со Valar Dohaeris пиво од серијата „Game Of Thrones“. Valar Dohaeris е Tripel Ale со 9% алкохол и ја споделува комплексноста на сестринското пиво – Valar Morghulis Dubbel кое пак е малку послабо со 8% алкохол. Онаму каде што [...]

November 6, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Истражување за навиките за консумирање на Лашко пиво

Истражување за навиките за консумирање на Лашко пиво

Во соработка со Лашко пиво правиме истражување за навиките за консумирање на пиво. Истражувањето нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите: Loading… [...]

November 2, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

На Пиволенд ќе учествува и првата микро пиварница во Македонија

На Пиволенд ќе учествува и првата микро пиварница во Македонија

Од 31 август до 4 септември, Скопското Кале ќе биде епицентар на пивско и музичко уживање во Скопје, а посетителите за прв пат ќе имаат можност да дегустираат пиво од првата македонската микро пиварница „Темов“. Под строго контролирани услови, како и франшиза која бара квалитетни состојки за производство, оваа пивара произведува 9 уникатни вкусови. Главни одлики [...]

August 26, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0

Opeth со второ пиво – Communion Pale Ale

Opeth со второ пиво – Communion Pale Ale

Швеѓаните Opeth повторно соработуваа со пиварницата Northern Monk од Велика Британија за да направат второ пиво, но овој пат послабо за разлика од првото XXV Anniversary Imperial Stout. Communion e американски Pale Ale (APA) со 5.1% алкохол кој ќе се продава во 12 земји исклучиво во лименки. Името на пивото произлегува од последниот студиски албум на [...]

May 6, 2016 Кригла Пиво Кригла Пиво 0