Кригла Пиво

е-Кригла

Блог избор [Ноември, 2011]

Блог избор [Ноември, 2011]

После подолг период на апстиненција и тапкање во место, последниве неколку месеци македонската блогосфера доживува повторен развој и појава на голем број квалитетни блог записи. Заради тоа се одлучивме да правиме еден месечен пресек на некои од записите што нам ни оставиле впечаток. Слободно можете да не надополнете во коментари со постови што вас ви [...]

December 1, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 11

Untappd: Социјална мрежа за љубители на пиво

Untappd: Социјална мрежа за љубители на пиво

Секојдневното споделување информации со пријателите за тоа што правиме, каде се наоѓаме, како се чувствуваме или што слушаме добива нова димензија за љубителите на пиво. Untappd е социјална мрежа која ни овозможува да споделуваме со пријателите во кое пиво уживаме во моментот и на која локација. Наједноставното објаснување за Untappd кое го користат креаторите е [...]

November 24, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 2

Webit 2011

Webit 2011

На 26-ти и 27-ми Октомври во главниот град на Бугарија се одржа Webit, една од најзначајните конференции во Централна и Источна Европа за дигитален маркетинг и општо за дигитална индустрија. Според организаторите присуствувале повеќе од 5.000 посетители од повеќе од 45 земји во Inter Expo Сenter во Софија. На главната маркетинг сцена која привлекуваше најмногу [...]

October 29, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 2

10 Македонски лажни профили на Твитер

10 Македонски лажни профили на Твитер

1. Благица Павловска 2. Ноне Неделковска 3. Амди Бајрам 4. Воин на коњ 5. Тоше Проески 6. Виолета Томовска 7. Велија Рамковски 8. Никола Груевски  9. Бранко Црвенковски 10. Сузана Гавазова  [...]

October 24, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 0

Дали македонските пиварници вложуваат во SEO?

Дали македонските пиварници вложуваат во SEO?

Search engine optimization (SEO) односно оптимизација за интернет пребарувачи, накратко е процес за подобрување на ранкингот на одреден веб-сајт за клучни зборови кога се користат пребарувачите како Google, Yahoo, Bing и сличните на нив. Колку подобра оптимизација, толку повеќе посетители. Знаејќи колку многу се користат пребарувачите на денешницата, особено Google кој што е незаменлив при [...]

October 3, 2011 Оливер Новески е-Кригла 1

10 Македонски блогови кои што треба да ги следите

10 Македонски блогови кои што треба да ги следите

Новата категорија е-Кригла ја започнуваме со наша препорака на 10 македонски блогови кој што треба да ги следите. Некои од нив веќе ги имаме препорачано и преку нашиот твитер профил @KriglaPivo или сме имале врски кон нив во нашите текстови. Веројатно голем дел од овие блогови сте ги посетиле или сте редовни читатели, па затоа [...]

September 26, 2011 Кригла Пиво е-Кригла 0