Кригла Пиво

е-Кригла

Блог избор [Декември, 2012]

Блог избор [Декември, 2012]

Откако се одморивме од новогодишното пиво, време е да видеме што сработија т.е. изнапишaa македонските блогери во последниот месец за 2012 година. Малку стандардни постови, малку мрзеливост, малку осврти кон претходната година. Ние ја оценуваме 2012 како успешна блогерска година и се надеваме дека 2013 ќе биде уште „поплодна“ за пишување. Изборот за декември, 2012 [...]

January 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Ноември, 2012]

Блог избор [Ноември, 2012]

Влегуваме во последниот месец од 2012 година и време е да прелистаме што пишуваа македонските блогери во ноември. Точно пред 1 година го започнавме овој блог избор што значи славиме мал јубилеј за кој што не обезбедивме торта 🙂 Затоа пак Блогираме.мк си ја завршија работата и ги доделија блогерските и твитер наградите. Им честитаме [...]

December 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Друштвените мрежи влијаат во изборот на угостителски објекти

Друштвените мрежи влијаат во изборот на угостителски објекти

Според истражувања, донесен е заклуок дека повеќе од третина потрошувачи употребуваат друштвени мрежи за информирање и донесување на одлуката каде да излезат на пијалок или ручек/вечера. Истражувањето е спроведено во Велика Британија на 3.000 испитаници, од кои 61% од испитаниците на возраст од 18-34 години одговориле дека се консултираат со познатите друштвени мрежи за одлуката [...]

November 3, 2012 Магдалена Јовеска е-Кригла 0

Блог избор [Октомври, 2012]

Блог избор [Октомври, 2012]

Октомври се покажа како доста инспиративен месец за блогерите па се намачивме со селекцијата на блог записи и заради тоа денешната листа е малку подолга. Претходниве недела, Блогираме.мк ги најавија блогерските и твитер наградите што ќе се доделуваат за годинава што изминува. Тоа би требало да претставува дополнителна мотивација за сите автори да продолжат со [...]

November 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

AllWeb – Прва интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија

AllWeb – Прва интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија

Првата Интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија – AllWeb, што на 23 ноември ќе се одржи во Скопје во City Hall (Hard Rock), на сцена ќе донесе неколку познати и признати експерти во полето на Интернет маркетинг и социјални медиуми од Европа и потесниот регион. Говорници од Google, PRpepper, IAB Europe, Internet agencija, Coolshark и други, преку [...]

October 22, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Како помина Webit 2012

Како помина Webit 2012

На 10-ти и 11-ти октомври во Истанбул се одржа Webit конференцијата за која што претходно пишувавме на Кригла Пиво. Фокусот на конференцијата, како и минатата година беше на мобилната технологија и социјалните медиуми. На 7 паралелни конференции говореа голем број на експерти од дигиталната индустрија oд светски познатите компании како Adobe, Facebook, PayPal, Yandex, Google, [...]

October 16, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

На Твитер најмногу се зборувало за Октоберфест 2012

На Твитер најмногу се зборувало за Октоберфест 2012

Денеска завршува 169-тото издание на најпознатиот фестивал на пиво, Октоберфест во Минхен. Од отворањето на фестивалот на 21-ви септември се до пред неколку денови до неговото затворање, Октоберфест бил споменат 310.000 пати на интернет страните, блоговите, форумите и останатите социјални медиуми според мерењата на Salesforce Radian6 чиј софтвер набљудува повеќе од 150 милиони јавни интернет [...]

October 7, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Септември, 2012]

Блог избор [Септември, 2012]

Започна сезоната на спремање ајвари и останата зимска „опрема“, но очигледно тоа не им сметаше на нашите блогери кои продолжија редовно да пишуваат и да го збогатуваат македонскиот интернет простор со квалитетни содржини. Воопшто не се сомневаме дека во истиот ритам ќе продолжат и овај месец. Иако времето надвор сè уште е топло и одлично [...]

October 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 0

Најава за Webit 2012

Најава за Webit 2012

Минатата година бевме на Webit во Софија и супер си поминавме дружејќи се и слушајќи ги говорниците од познатите светски компании. Оваа година, интернационалниот настан за дигиталното, технолошкото и претприемачкото опкружување со специјален фокус на растечките пазари во Европа, Азија и Средниот Исток ќе се одржува на 10-ти и 11-ти октомври во Истанбул. Најавени се [...]

September 5, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1

Блог избор [Август, 2012]

Блог избор [Август, 2012]

Мило ни е што во августовскиот блог избор имаме поголем број нови блогови и постови од блогови кои сме ги немале во изборов неколку месеци. Се надеваме дека трендот на нови блогери ќе продолжи и понатаму особено што заладувањето на времето и враќањето од летните одмори треба да ни оди во прилог на тоа. Во [...]

September 1, 2012 Кригла Пиво е-Кригла 1