Кригла Пиво

е-Кригла

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Инфографикот на Visually oд 2013 го поставува прашањето: Доколку твојот блог беше пиво, кој тип на пиво би бил? Иако е постар, ни се виде доста интересен, особено еден од крајните заклучоци кој вели дека на блог и веб светот не им треба уште еден Bud Light. Погледнете подолу зошто 🙂   [...]

October 14, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Засилете го Wi-Fi сигналот со пивска лименка

Погледнете како на лесен и едноставен начин со пивска лименка можете да го засилете Wi-Fi сигналот на вашиот рутер и да имате подобар интернет наоколу. Важно, не заборавајте прво да го испиете пивото од лименката 🙂 [...]

August 18, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Instagram натпревар: СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2015

Instagram натпревар: СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2015

Фестивалот за креативни индустрии – Скопје Креатива 2015, оваа година започнува со својот инстаграм натпревар под мотото „Скопје – мојот град!“. Скопје Креатива претставува уникатен настан кој веќе 4 години влијае позитивно врз развојот на културната сцена и на едно место ги обединува креативниот сектор во земјава и регионот, како и бизнис заедницата. Оваа година [...]

July 3, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 0

Запознајте се со BeerBase

Запознајте се со BeerBase

Четворица дечки од Македонија, Јужна Кореја, Финска и Литванија како дел од проект на нивните мастер студии во Шведска одлучиле да го креираат BeerBase блогот на кој што ќе ги споделуваат своите пивски искуства, но и како место каде сите можат да поставуваат свои фотографии од пива со ставање на #beerbase, таг на сликата и [...]

January 22, 2015 Кригла Пиво е-Кригла 1

Елка од пластични шишиња по трет пат ќе се прави во Скопје

Елка од пластични шишиња по трет пат ќе се прави во Скопје

Во недела, на 28 декември во Паркот на франкофонијата во 10 часот, повторно ќе се прави елка од пластични шишиња. И оваа година, по трет пат во Скопје, ќе се прави елка од пластични шишиња. На иницијатива на твитер заедницата, во Паркот на Франкофонијата, на 28 декември со почеток во 10 часот, ќе се прави [...]

December 25, 2014 Кригла Пиво е-Кригла 0

Кои се најпребаруваните пива за 2014 според Google?

Кои се најпребаруваните пива за 2014 според Google?

Google ја објави својата годишна листа на најпребарувани термини во светот каде што покрај eболата и смртта на познатиот актер Робин Вилијамс забележително е огромното пребарување на термините за храна. Така како пример зборот Pizza има вкупно повеќе пребарувања од World Cup (светското првенство во фудбал кое што беше топ настан за 2014). Од интересните [...]

December 17, 2014 Кригла Пиво е-Кригла 0

Најдобрите пабови во Лондон [веб сајт]

Најдобрите пабови во Лондон [веб сајт]

Доколку планирате да го посетите Лондон во скоро време, тогаш londonist.com/pubs е веб страната која што мора да ја ставите во фаворити. Иако е сè уште во бета верзија, сајтот има доволно голема база на пабови во различни делови на градот со соодветни коментари од уредниците и читателите. Освен мапата по која може да се [...]

November 12, 2014 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Март, 2013]

Блог избор [Март, 2013]

Помина 1-ви април и бидејќи не ви спремивме „комична“ вест, ден потоа избор на убави македонски блог записи од месец март. Некои се шеговити, некои се сериозни, некои љубовни, а некои што отвораат апетит. Како и да е, одличен вовед во новата пролет. Може да почнете со читање, сега… Прирачник за автокефалност (Кокошарник) She… (Velvet) [...]

April 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Февруари, 2013]

Блог избор [Февруари, 2013]

Најкраткиот месец во годината, од блогерски аспект ни донесе голем број на одлични постови. Ние одделивме еден дел од нив кои што ги сместивме во листата подолу. Сигурни сме дека секој ќе пронајде нешто за себе и ќе оддели неколку минутки да прочита квалитетни македонски блог записи. Пред да почнете со читање, да им ги [...]

March 3, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0

Блог избор [Јануари, 2013]

Блог избор [Јануари, 2013]

Обично блог изборите ги објавуваме на први секој месец, но поради петочниот викенд рецепт со пиво решивме да го оставиме овој наш избор на блог постови за еден ден подоцна. Мислевме дека блогерите ќе ни бидат мрзеливи во месецот исполнет со новогодишните и божиќните празници, јадења, пиења и прослави, но излезе сосем спротивното. Прописно не [...]

February 2, 2013 Кригла Пиво е-Кригла 0