Кригла Пиво

Кригла Хумор

Доколку понеделник беше пиво…

Доколку понеделник беше пиво…

Извор: 9gag.com [...]

November 9, 2015 Кригла Пиво Кригла Хумор 0

Кога ќе останеш без пари за уште едно пиво…

Кога ќе останеш без пари за уште едно пиво…

Што би рекле стари, чувај го пивото како што си ја чуваш девојката 🙂 [...]

November 3, 2015 Кригла Пиво Кригла Хумор 0

Тројца логичари одат во бар…

Тројца логичари одат во бар…

Веруваме добро познат стрип кај логичарите кој што е поврзан со пиењето пиво во бар, но вреди да го имаме и овде 🙂 [...]

November 3, 2015 Кригла Пиво Кригла Хумор 0

Уште неколку стрипови со Andy Capp

Уште неколку стрипови со Andy Capp

Во месец ноември објавивме еден пост со серија од стрипови со Andy Capp и неговата бродска авантура. Бидејќи сме негови големи обожаватели, во продолжение уште неколку пивски стрипчиња. [...]

January 10, 2015 Кригла Пиво Кригла Хумор 0

Andy Capp на бродче

Andy Capp на бродче

Популарниот британски стрип јунак Andy Capp е познат како љубител на пиво и чест посетител на пабовите. Но, што се случува кога неговите пријатели ќе го поканат на пловење со бродче? 🙂 [...]

November 11, 2014 Кригла Пиво Кригла Хумор 1

Нови предупредувања на пивските етикети

Нови предупредувања на пивските етикети

На интернет постојат неколку извори за новите предупредувања што би требало да бидат ставени на пивските етикети, а ние се обидовме да ги издвоиме најинтересните и да ги преведеме на македонски: ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Консумирањето на алкохол е главната причина за танцување како ретардиран! ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Консумирањето на алкохол може да ве натера да им кажувате на вашите [...]

June 29, 2012 Кригла Пиво Кригла Хумор 0