Кригла Пиво

Кригла Дизајн

Дизајн концепт: Пиво во кесички

Дизајн концепт: Пиво во кесички

Студентот Wonchan Lee од Австралија смислил идејно решение, пиво во кесички кое го нарекол Leuven белгиско премиум пиво од градот што важи за пивска престолнина во оваа држава. Неговата цел била со овај дизајн да се разликува неговото пакување од останатите брендови на пазарот, а истовремено да биде поекономично и полесно за транспорт. Дали успеал во тоа? [...]

September 25, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Откачените дизајни на Brewery Ommegang

Откачените дизајни на Brewery Ommegang

Американската пиварница Ommegang која е во белгиска сопственост и соодветно на тоа произведува белгиски ејл пива, го претставија новиот кул изглед на своите пива кој заслужува да се најде на овие страни. Всушност, променет е целиот корпоративен изглед вклучувајќи и редизајнирано лого и одлично смислена и направена веб страна која препорачуваме да ја посетите. Дизајнот [...]

September 18, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

QR код на пиво кој води до неговиот рецепт

QR код на пиво кој води до неговиот рецепт

Домашното производство на пиво кај нас во Македонија скоро и да не постои за разлика од други земји каде е тоа вообичаена навика. Заради тоа во странство често можете да сретнете рецепти за подготовка на пиво, видео клипови со инструкции или сајтови кои нудат продажба на состојки и апаратура. Скоро е невозможно да се дојде [...]

September 11, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Дизајн концепт: Зошто да криеме како изгледа доброто пиво?

Дизајн концепт: Зошто да криеме како изгледа доброто пиво?

Можете ли да замислете подобар дизајн за лименка пиво отколку тој што ќе ви прикаже што точно има внатре? Ваков дизајн концепт успеал да долови Timur Salikhov од Русија за замисленото Naked Premium пиво чиј слоган би гласел „Зошто да криеме како изгледа доброто пиво?“. Едноставно неодоливо, лименка што сама ќе ти падне во рака за да [...]

September 6, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Креативни пивски дизајни за Growler пиварница

Креативни пивски дизајни за Growler пиварница

Погледнете ги на сликата новите креативни дизајни што ги осмисли и реализира JDO Brand Design & Innovation за англиската пиварница Growler со која се опфатени пивата: Old Growler, Growler Bitter, Umbel, Lemon Head и Essex Border. [...]

August 20, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Odd Future со свој дизајн на пивска етикета

Odd Future со свој дизајн на пивска етикета

Odd Future, алтернативниот хип-хоп колектив од Лос Анџелес си дизајнираше своја пивска етикета за лимитираната серија од Warsteiner пивото. Пивските шишиња ќе бидат достапни само во Париз од 20-ти до 25-ти август на штандот од Odd Future во бутикот Colette каде ќе имаат свој настап на 23-ти август. [...]

August 17, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Олимписки пивски дизајни

Олимписки пивски дизајни

Синоќа со голем спектакл во Лондон беа отворени 30-тите Олимписки игри кои ќе се одржуваат до 12-ти август. Повеќе од 10.500 спортисти од преку 200 земји ќе се борат за најголемите спортски достигнувања во 26 различни спортови. Повеќе за отворањето и за игрите можете да прочитате на некој од спортските портали, а ние ги издвоивме [...]

July 28, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 1

Beck’s со 6 уметнички етикети

Beck’s со 6 уметнички етикети

Германската пиварница Beck’s од Бремен пред еден месец пушти во промет ограничена количина на шишиња пиво со уметнички дизајни на етикетите. Шесте дизајни се дело на различни уметници меѓу кои и познатата пејачка M.I.A. од Лондон. Останатите 5 дизајнерски решенија се на Aerosyn-Lex од Њујорк, Bert Rodriguez и Geoff McFetridge од Лос Анџелес, Freegums од [...]

June 12, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Пивски дизајни

Пивски дизајни

Благодарение на Adweek го откривме еден од најдобрите блогови за пиво, Oh Beautiful Beer кој е насочен кон дизајнот на шишињата, лименките, етикетите, пакувањата и рекламните постери. Во моментов има претставено повеќе од 200 дизајни, а базата секојдневно се зголемува со нови интересни дизајнерски решенија.     Ние направивме избор на неколку уникатни дизајни кои [...]

December 27, 2011 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0