Кригла Пиво

Кригла Дизајн

Оригиналниот дизајн концепт на Kabinet Brewery од Србија

Оригиналниот дизајн концепт на Kabinet Brewery од Србија

Kabinet Brewery е една од ретките craft пивари во соседна Србија и како таква се обидува со оригиналните дизајни да го привлече вниманието на љубителите на пивото. Концептот за креативите и целиот бренд идентитет е на белградското Lorem Ipsum Studio. Своите пива кои официјално ги имаат пуштено во продажба од февруари оваа година, ги дефинираат [...]

November 30, 2014 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Летните дизајни на PangPang пивата

Летните дизајни на PangPang пивата

Шведската агенција SNACK креирала забавни амбалажи за промоција на летната серија на пива на PangPang пиварата. Целта била да се победи конкуренцијата со одличен дизајн и интересен брендинг, па имињата на пивата се: Cocojambo, Pelekane, Libertango, Playa del Drevviken, Waikiki, Flamingo-GO и Tiki Tang. Што би се рекло, одлично 🙂 Извор: Тhedieline.com [...]

October 6, 2014 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

CV на пивски шишиња

CV на пивски шишиња

Графичкиот дизајнер Brennan Gleason од Канада смислил генијален начин како да ја презентира својата работа пред идните работодавци. Си направил свое домашно пиво „Résum-Ale“ и го прилагодил своето резиме во картонска кутија во која собира 4 пивски шишиња. Правењето на пивото траело точно 7 недели, а на секое шише имало етикета со негов проект и [...]

July 7, 2014 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Staropramen Lager

Staropramen Lager

Оваа лимитирана серија на Staropramen Lager која е дизајнирана од BBDO ја прикажува Прага и познатиот Карлов мост како едно од најпрепознатливите обележја на главниот град на Чешка, а е наменета за пазарот во Украина и Русија. Истава едиција на Staropramen Lager пивските лименки се планира наскоро да се пушти и во Велика Британија, Шведска [...]

June 1, 2014 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Кога суперхероите би имале свои пива

Кога суперхероите би имале свои пива

Графичкиот дизајнер Marcelo Rizzetto од Орландо, Флорида за неговиот забавен проект Super Hero Beers за најпознатите суперхерои од Лигата на правдата (The Justice League) издизајнирал посебни пива. Засега проектот брои 7 членови, а ние се надеваме дека понатаму ќе се проширува ова пивско семејство и со други суперхерои. Сепак, Warner Brothers кој што ги поседува DC Comics [...]

May 17, 2014 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Warsteiner со лимитирана серија на уметнички пивски шишиња

Warsteiner со лимитирана серија на уметнички пивски шишиња

Со цел прославување на 260 години од првото појавување на германското пиво Warsteiner, компанијата покани 6 истакнати светски уметници да дизајнираат лимитирана серија на алуминиумски пивски шишиња. Уметниците кои учествуваат во проектот се: Stefan Strumbel, 123Klan, Aaron De La Cruz, Brooke Reidt, INSA и Nychos. Лимитираната уметничка колекција на пивски шишиња од Warsteiner веќе е изложена [...]

August 25, 2013 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Македонски дизајн за етикета на craft пиво во САД

Македонски дизајн за етикета на craft пиво во САД

Претходно пишувавме за 10 одлични етикети за craft пива и во меѓувреме ни беше сугерирана пивската етикета изработена од Тхе Мичо за американското craft пиво Qhorin’s Courage. Пивото не знаеме дали е добро, но етикетата е одлична и вреди да ја споделиме со вас. Да се надеваме дека некоја од македонските пиварници ќе осмисли некоја вака [...]

January 21, 2013 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

10 одлични етикети за craft пива

10 одлични етикети за craft пива

Во САД сraft пивата стекнуваат се поголема популарност, а производителите се обидуваат со својата креативност да ги привлечат љубителите на овие пива. Во Македонија немаме соодветен збор за cratf пивото, па повеќе за тоа што претставуваат тие можете да прочитате на следниов линк. Ние го пренесуваме изборот на Creative Blog од 10 одлични етикети за [...]

December 25, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 1

20 креативни дизајни на пивски лименки и етикети

20 креативни дизајни на пивски лименки и етикети

Web Urbanist објави листа со 20 креативни дизајни на пивски лименки, етикети, шишиња и пакувања кои ги претвораат полиците во продавниците во мали уметнички галерии. Погледнете ги подолу сите 20 дизајни: Miller Boom Box Ale Satan Carrots Beer Porter de Glace Seven of Diamonds Arrogant Bastard Firewater Brew Ippon Matsu Velkopopovicky Kozel Brew Dog Paradox [...]

November 28, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0

Дизајн концепт: Пиво граната

Дизајн концепт: Пиво граната

Претставуваме уште еден дизајн концепт на Кригла Пиво како студентска работа. Идејата е на Audun Stien од Норвешка кој дизајнирал пиво во граната. Сепак не се работи за пиво во вистинска воена туку специјално дизајнирана пивска граната. Погледнете ги сликите во продолжение: [...]

October 25, 2012 Кригла Пиво Кригла Дизајн 0