Кригла Пиво

Кригла Видео

Видео: Lager Vs. Ale

Видео: Lager Vs. Ale

Видео направено од „The Huffington Post“ кое што ја објаснува разликата помеѓу основните два типа на пива: лагер и ејл, кои потоа се делат на многу други стилови. [...]

April 9, 2017 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Направи сам: Ѕиден пивски отворач

Направи сам: Ѕиден пивски отворач

Доколку имате малку слободно време можеби ќе сакате да си направите ваков ѕиден отворач за пива со вграден магнет кој ќе ги собира капачињата 🙂 Деталните инструкции се на следниов линк: Buzzfeed.com [...]

April 3, 2017 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Локали со најскапо пиво во Прага

Локали со најскапо пиво во Прага

Прага е еден од најважните пивски градови и сигурно нема љубител на пиво што не би сакал да го посети. Honest Prague Guide е проект кој има за цел да ги информира странските туристи на замките кои што може да им ги направи локалното население, односно поединци кои што се обидуваат да извлечат што повеќе пари од [...]

February 23, 2017 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Како се пие пиво за 3 секунди

Како се пие пиво за 3 секунди

Еве вака 🙂 [...]

May 4, 2016 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Ви треба друштво за пиење? Запознајте го роботот Drinky

Ви треба друштво за пиење? Запознајте го роботот Drinky

Колку пати ви се случило да сакате да испиете некоја пијачка во град меѓутоа баш тогаш сите пријатели имаат некои други обврски? Ако пиењето сами не ви е баш најпријатно, сега може да си имате ново „другарче“ со кого може да наздравите – роботот Drinky. Сепак тој нема да може да разговара со вас, но [...]

January 18, 2016 Кригла Пиво Кригла Видео 0

4 глупави пивски трикови

4 глупави пивски трикови

[...]

November 8, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Направи сам: отворачи за пиво од стари алати

Направи сам: отворачи за пиво од стари алати

Веројатно и вие ќе се запрашате зошто некој би го правел ова, но доколку имате вишок слободно време и малку побогата гаража со најразлични алати може ќе сакате да пробате да направите некој од овие отворачи за пиво 🙂 [...]

October 27, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Beer Pong трикови

Beer Pong трикови

Remi Gaillard изведува трикови со фудбалска топка, а дечкиве со пинг-понг топчиња. Погледнете неколку мајсторски трикови за популарниот Beer Pong или ако преведуваме по нашки Пиво Понг 🙂 [...]

October 21, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Видео репортажа од Октоберфест 2015

Видео репортажа од Октоберфест 2015

Кратка видео репортажа на YouTube каналот The Craft Beer Channel од годинешниот Октоберфест во Минхен. Погледнете дел од атмосферата, па следната година сигурно ќе посакате да го посетите 🙂 [...]

October 7, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0

Различните лица на Октоберфест

Различните лица на Октоберфест

Иако видеово е направено за Октоберфест, може да кажеме дека ова важи за повеќето пивски фестивали. Погледнете ги различните лица на посетителите на Октоберфест па потоа може да ве прашаме и вас во кој тип се пронајдовте? 🙂 [...]

September 24, 2015 Кригла Пиво Кригла Видео 0