Кригла Пиво

Кригла Пиво

Испитување на мислење за Лашко пиво

Во соработка со Скопска Пивара правиме истражување за досегашните спроведени активности на Лашко пиво во Македонија. Прашалникот нема да ви одземе повеќе од 10 минути за да го одговорите, a податоците ќе бидат употребени за [...]

Кригла Фестивали

Десеттиот Пиволенд во Скопје од 7 до 12 август

Пиволенд, традиционалниот фестивал на пивото во Скопје оваа година ќе се одржи малку порано за разлика од претходните години. Јубилејното десетто издание ќе се случува од 7 до 12 август на добро познатата локација, Скопско Кале. [...]

Кригла Видео

Видео: Lager Vs. Ale
Објавено на April 9, 2017 | No Comments on Видео: Lager Vs. Ale

Видео направено од „The Huffington Post“ кое што ја објаснува разликата помеѓу основните два типа на пива: лагер и ејл, кои потоа се делат на многу други стилови. [...]

Кригла Дизајн

Дизајн концепт: Biere des Marais
Објавено на December 14, 2016 | No Comments on Дизајн концепт: Biere des Marais

За жал овие прекрасни дизајни се само измислен пивски проект од Швајцарија, но сепак вреди да се погледнат со надеж дека некогаш можеби навистина ќе се најдат и во продажба. Извор: Ohbeautifulbeer.com [...]

е-Кригла

Доколку твојот блог беше пиво… [инфографик]

Инфографикот на Visually oд 2013 го поставува прашањето: Доколку твојот блог беше пиво, кој тип на пиво би бил? Иако е постар, ни се виде доста интересен, особено еден од крајните заклучоци кој вели дека на [...]